NEDEN REYHAN ÇİÇEKLERİ

Nebiyy-i Muhterem Efendimiz, torunları Hz. Hasan ile Hüseyin’i son de­re­ce severdi. Onları zaman zaman omuzlarına alıp taşır ve “Onlar benim dün­ya­da öpüp kokladığım iki reyhanımdır”bu­yurdu

Tirmizi . Sünen , c. 5, s.323 Tirmizi

Rivayet odur ki; aynı Reyhanın yapraklarına ellerini süren farklı iki kişinin aldığı koku bile aynı değildir. Çünkü Reyhanın kokusu teninizin kokusuyla, temizliğiyle birleşip ulaşır burnunuza. Siz ne kadar temizseniz Reyhanın kokusu da o kadar güzeldir yani.

Diğer bütün çiçekler olanca hünerleriyle kendilerini beğendirmeye çalışırken, kokularını, renklerini, sahip oldukları güzellik adına her nimeti, hak edip etmediklerine bakmaksızın civardan geçen herkese tabiri caizse teşhir ederken Reyhan alabildiğine vakurdur. Bekler... Farkında gibidir en özel kokulardan birine sahip olduğunun, peygamber tavsiyeli, peygamberin sevdiği koku olduğunun, cennet olduğunun… Kendini teşhir etmez, hak edenin onu bulacağını bilir gibidir. Zaten, Allah “Temizler temizler için…” diyerek hak edileceğinin garantisini de vermiştir.

Gül ya da diğerleri, başkalarınca tanındığı sürece mutludurlar. Kendilerini ne kadar öne çıkarabilirlerse; saklı güzelliklerini, daha doğrusu hak etmeyenden saklanması gereken güzelliklerini ne kadar herkesin gözleri önüne serip kendilerini teşhir ederlerse, yani ne kadar çok hissederlerse tanındıklarını, o kadar değerli olduklarını zannederler. Ama reyhanı kimse bilmez, yapraklarını okşayanlar hariç. Üstelik, değerli olduğunu hissetmek için diğer çiçekler gibi başkalarının beğeni dolu bakışlarını ve cümlelerini duyma ihtiyacı da hissetmez reyhan, bilakis kendisine dokunana değer verir. Ayrıcalıklı hissettirir, başka kimsenin almadığı, alamayacağı bir kokuyu hizmetine sunarak…

Mesele sadece reyhan olabilmekte değil ama, reyhanın kokusunu hak edecek temizlikte bir tene sahip olmanın da kavgasını vermek gerek. Biz gül kokusuna methiyeler düzüp gözümüzü kendini bize sunanlardan alamadığımız sürece ne reyhanlar hak ettiği ilgiyi görecek, ne de bahçıvanlar, yani anne babalar, yeni reyhanlar yetiştirmek için iştiyaklı olacak. Gözü sürekli gül görmeyi kanıksamış, gözü sürekli gül arayan, yani teni kirlenmiş birisi reyhanın kokusunu da hakkıyla alamaz. Çünkü dedik ya, reyhanın kokusu tenimizin kokusuyla birleşerek gelir burnumuza. Koku ne kadar güzel olursa olsun, ten kirli oldukça kokunun güzelliği anlaşılamaz.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI, GÜZEL AHLAK SAHİBİ,KENDİNİN VE BAŞKALARININ FARKLI DÜŞÜNCELERİNE SAYGI GÖSTEREBİLEN, SORUMLULUK SAHİBİ REYHANLAR YETİŞTİRMEK İÇİN BİZ HAZIRIZ VE SİZİ BEKLİYORUZ.

Emanetiniz , Emanetimizdir.